Mini Mansions – …Besides… E.P.

Bron: Minimansions.bandcamp.com

Mini Mansions werd al eerder gerecenseerd op dit blog. Op dit moment zijn de heren druk bezig of wellicht klaar met een nieuw album.  In de tussentijd hebben Parkford, Dawes en Shuman de E.P. ‘…Besides…’ uitgebracht, een woordspeling op b-sides. De plaat bestaat uit drie nummers, In You End Oh’s, Groddit en The Deep End.

Waarschijnlijk was er geen plaats voor deze tracks op het album, maar qua geluid hadden deze nummers er zonder probleem tussen gekund. In You End Oh’s heeft een vreemde titel, en dat is niet het enige wat anders is aan deze track. Het tempo wisselt ook steeds en het drummen van Shuman is allesbehalve standaard.  Het nummer Groddit wordt rustig opgebouwd met een pianomelodie en de zachte stem van Tyler Parkford. Zoals vaker bij Mini Mansions valt Michael Shuman bij zodat het een tweestemmig geheel wordt. Dat is weer totaal anders bij The Deep End. De titel geeft een goede indruk van het nummer, want er wordt goed gebruik gemaakt van de (overstuurde?) bas van Zach Dawes. 

De nummers op deze E.P. hadden totaal niet misstaan op het album van de band. Geen plaats op de plaats of vonden de heren de tracks toch net niet goed genoeg? Wie zal het zeggen. De nummers zijn een goed zoethoudertje voor het nieuwe album wat dit jaar verschijnt. Op de website http://minimansions.bandcamp.com kun je deze E.P. downloaden. In principe voor niets, maar je kunt een bedrag opgeven voor deze plaat.

Advertenties

2 Reacties op “Mini Mansions – …Besides… E.P.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s