Killswitch Engage – The End of Heartache

Bron: frozenthronedownload.blogspot.com

Metalcore, screamo, mathcore en misschien vergeet ik nog een paar hokjes. Killswitch Engage zal er ergens wel tussen passen. Volgens wikipedia is de band één van de pioniers op het gebied van metalcore. Dat zegt mij allemaal vrij weinig. Wat ik wel weet, is dat KsE (zo worden de heren ook genoemd) melodie combineert met (zuivere) zang. Het hardere werk (zowel zang als gitaar) gaan ze ook niet uit de weg. Het album The End of Heartache is nog met zanger Howard Jones. Op dit moment (2012) is Jones gestopt en vervangen met Jesse Leach. Hij is de originele vocalist van de groep en keerde begin dit jaar weer terug.

Het eerste punt wat meteen opvalt bij een band als Killswitch Engage is dat de band harde doch zeer melodieuze muziek maakt. Zanger Howard Jones wisselt grunts af met stukken cleane zang. Een goed voorbeeld is de single Rose of Sharyn. Dat is tevens ook het meest toegankelijke nummer van het album. Dat geldt ook voor titelsong The End of Heartache. Bij een nummer zoals When Darkness Falss zien we de hardere kant van de band, maar toch wordt dit steeds afgewisseld met  heldere zang.

Dit is voor het eerst op dit blog dat er wat gekeken wordt naar de hardere zijde van het muziekspectrum. Killswitch Engage is best een toegankelijke band voor beginners in ‘metal’. Het is af en toe vrij rauw qua geluid, maar de nummers van KsE zitten best goed in elkaar. Het enige puntje van kritiek is wellicht dat hetzelfde ‘trucje’ op elk nummer van toepassing is. Eerst wordt er stevig afgetrapt met stevige gitaren om naar een rustiger middel/hoogtepunt van zang toe te werken. Wat mij betreft is een aantal nummers van deze band meer dan genoeg om even te ‘knallen’. Na een tijdje slaat bij mij echter de verveling toe. Leuk voor de afwisseling, maar niet een artiest waarvan ik het gehele repertoire van in mijn bezit wil hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s