Ken Stringfellow – Touched

Bron: Tradebit.com

Er zijn soms artiesten die als gastmuzikant bij een grote band spelen. Als zij dat niet hadden gedaan, had je er waarschijnlijk nooit van gehoord. Ken Stringfellow is zo’n muzikant. Hij speelde van 1998 tot en met 2005 in R.E.M. als toetsenist/gitarist/achtergrondzanger en meer. Mijn eerste kennismaking met Stringfellow was z’n band The Posies in 2005. Dat is goed bevallen (zie recensies van The Posies op dit blog) en zodoende werd het tijd voor z’n solo-werk. Touched werd op 11 september 2001 uitgebracht. Achteraf een ongelukkige datum, maar wie had dat ooit kunnen voorzien…

Het eerste wat opvalt aan het album is de wijde keuze van muzikale arrangementen en instrumenten waar Stringfellow gebruik van maakt. De begintrack Down Like Me klinkt in principe als een basale popsong, maar het gebruik van de ‘steelguitar’ geeft een warme invulling aan het nummer.  In Find Yourself Alone beschrijft de zanger dat het leven niet altijd even makkelijk is (“My life’s like a car wreck on the side of the road”), maar gaat dan wel verder op het feit dat je alle troeven des levens zelf in je hand hebt.  Ken Stringfellow laat zich op z’n kleinst en breekbaarst zien met het nummer Fireflies. Tot de muziek letterlijk in het nummer knalt, om later weer rustig te eindigen. Een ode aan de liefde wordt door Stringfellow met The Lover’s Hymn uitgebracht. Ondanks dat de zanger graag gebruik maakt van een groot geluid, laat hij met One Morning zien dat er niet veel nodig is voor een goed nummer. Op de track is enkel Stringfellow met gitaar en een beetje percussie hoorbaar, meer heeft hij niet nodig.

Met Touched laat Ken Stringfellow zien dat het een buitengewoon veelzijdige muzikant is. Hier en daar lijken de nummers een wat rauwer randje te hebben. Dat klopt, sommige nummers van dit album zijn ook verschenen met Saltine. Na het uiteenvallen van The Posies ging Stringfellow verder met Saltine. Helaas was deze band geen lang leven beschoren. Met dit solo-album laat de zanger zien dat hij veel uiteenlopende tracks kan schrijven én produceren. Het varieert van breekbaar tot poppy tot rauw(er). Een goed solo-werkje, wat helaas nooit de aandacht heeft gehad die het zou moeten hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s