Column – Corry Konings & New Kids

Vandaag werd er bekend gemaakt dat New Kids er de brui aangeven. Tijdens mijn afstuderen had ik al een column geschreven over de samenwerking tussen zangeres Corry Konings en New Kids. Deze column werd toen (naar mijn mening zwaar onterecht) als ‘te grof’ bestempeld.  Tevens werd er gesuggereerd dat ik gebruik zou maken van niet bestaande woorden. Het is jammer dat docenten van een opleiding journalistiek niet eens de moeite doen om zich in te lezen. Het wél eisen van je studenten, maar als docent totaal niets doen. Schandalige houding. Genoeg over het waardeloze onderwijs in Nederland, hier is de column.

Corry Konings is de grootste hoer van Nederland

“Hoe ouder, hoe gekker”. Op deze manier verklaart Corry Konings haar laatste hit. De zangeres van het levenslied laat zich deze keer van een heule andere kant zien. Ze heeft de Rekels ingeruild en werkt nu samen met New Kids, de Brabantse relschoppertjes uit Maaskantje. Het muziekstuk heet ‘Hoeren Neuken Nooit Meer Werken’. Corry Konings is dankzij dit nummer weer helemaal in beeld.

‘Hoeren Neuken Nooit Meer Werken’ is de titelnummer van de laatste film van New Kids (Nitro) en een grote hit op Youtube. Op dit moment heeft de videoclip richting de één miljoen views. De toch wat vulgaire titel is dé reden waarom jong en oud elkaar in de haren vliegen op internet. Menigeen vindt het niet door de beugel kunnen dat Corry zich met schuttingtaal bezighoudt. Een reactie van Youtube-gebruiker BronLeen is tekenend: “Als je om dit soort schorem lacht, is er niet veel hoop voor jou. A-S-O-C-I-A-A-L is nog te zacht uitgedrukt”.

De titel van het nummer is wellicht een beetje choquerend, en daarom valt Nederland over elkaar heen. Problemen als de ‘verhuftering’ van dit land, individualisatie van de maatschappij zijn allemaal toepasbaar op dit nummer. Ik vind dat grote onzin. Een gebruiker als BronLeen is wat mij betreft een verrekte mongol. We hebben al genoeg politiek correcte droeftoeters in Nederland. Het is juist tijd voor meer humor en zelfspot, dát kan onze samenleving juist gebruiken.

In plaats van het opgeheven en verontwaardigde vingertje te hanteren, zouden critici beter eens zichzelf én dit nummer wat minder serieus nemen. Huilen is voor jullie te laat. New Kids heeft de aandacht voor de komende film en Corry? Zij hoeft misschien nooit meer te werken………………………

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s