The Posies – Frosting on the Beater

Wat als dié ene plaat een grote hit was geworden? Dat zou goed het geval kunnen zijn bij Frosting on the Beater van The Posies. ‘Wat als’ is altijd leuk om te speculeren, maar uiteindelijk levert het weinig tot niets op. Dit album is geen hit geworden omdat het uitgebracht onder omstandigheden die voor deze band niet ideaal waren. Voor Ken Stringfellow en Jon Auer maakt dat niet uit, want anno 2012 brengen zij nog steeds (goede) platen uit.

Dit album bevat een hoop (potentiele) singles. Dream all Day, Solar Sister, Flavor of the Month en Definite Door zijn min of meer de officiele singles, maar Love Letter Boxes en When Mute Tongues Can Speak hadden het in de jaren ’90 misschien wel gered als single. Vooral omdat ze iets donkerder van aard zijn en daar was in de grunge-tijd wel plaats voor.  Lights Out is een nummer wat goed als gimmick ingezet kan worden. Het heeft een rustige opbouw, maar later in het nummer gaat het helemaal los. Burn and Shine is een lang en voornamelijk op gitaar gebaseerd nummer. Het komt dan ook van Auer, die een uitstekende gitaarspeler is. Ken Stringfellow levert met Solar Sister en Love Letter Boxes twee fantastische nummers af. Solar Sister is een track die ontzettend goed in elkaar steekt evenals de tekst. Het album ontleent ook zijn titel aan het nummer. Van een track als Love Letter Boxes druipt de frustratie af, zeer waarschijnlijk gaat het over een relatie die op een vervelende manier beëindigd is. De afsluiter is Coming Right Along , welke ook in de richting van Burn and Shine  zit. Een donker nummer van Jon Auer, wat geheel in contrast staat met het vrolijke Dream all Day. 

Frosting on the Beater is een zeer gevarieerde plaat, het gaat van vrolijke, bijna poppy nummers naar de donkere dieptes van de zielen van Stringfellow en Auer. De variatie is enorm op dit album, het is raar dat dit slechts bekend is geworden onder muziekcritici. Met betere (?) promotie van het label hadden Dream all Day en Solar Sister toch bescheiden hitjes kunnen worden. Het mocht helaas niet zijn, maar een klassieker als Frosting on the Beater mag desondanks niet vergeten worden. Daarvoor is het album toch nét iets te goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s