Sweethead – Sweethead

Bron: synthesis.net

Het fundament van Sweethead is zangeres Serrina Sims, samen met Troy van Leeuwen (Queens of the Stone Age, Failure), Eddie Nappi (Mark Lanegan Band) en Norm Block (Mark Lanegan Band). Er is al eerder een interview met deze band verschenen op dit blog. Met het album Sweethead doen Sims en haar mannen een poging om de rockwereld weer wat meer kleur te geven. Het is dan ook niet de bedoeling dat deze band enkel een solo-project van Van Leeuwen wordt, er zijn serieuze plannen om te touren, ook al speelt de gitarist van bij Queens of the Stone Age.  Momenteel is de band bijna klaar met het tweede album, en ze gaan ook weer ‘on the road’.

De single van het album, The Great Disruptors is, -zoals dat vaak bij bands het geval is- het meest pakkende nummer van de plaat. Het is wel een nummer wat je goed als voorbeeld zou kunnen gebruiken. De band heeft echter meer te bieden. Er wordt bij We Turned Our Backs geschakeld naar een hogere versnelling, het nummer heeft een punkrandje. Dit komt vooral door de stuwende drums en de snelle gitaren. Bij P.I.G. gaat Serrina tekeer tegen alles wat fout en verkeerd is. De kwaadheid spat van dit nummer af! Het zijn niet alleen maar snelle en/of boze nummers op deze plaat, af en toe wordt er gas teruggenomen met tracks als Meet in the Road, The Last Evening en Amazing Vanishing Contest.

Sommige platen zijn echt gepolijst tot en met, dat valt van Sweethead niet te zeggen. De sound van de band klinkt echt rauw en valt niet echt binnen een hokje te plaatsen. Het zijn doorgaans stuk voor stuk goede nummers op deze plaat. Je hoort dat Van Leeuwen een uitmuntende gitarist is en Block en Nappi zijn ook fantastische muzikanten. Het lijkt alleen of de band nog een beetje zoekende is naar een geluid. Geen idee wat dat moet worden, maar er zijn genoeg (goede) wegen ingeslagen voor de volgende plaat. Sweethead is geen onverdienstelijke debuutplaat, de band beheerst alle facetten van rock ’n roll en het kan alleen nog maar beter worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s