Team Sleep – Team Sleep

Bron: lyricspond.com

Veel artiesten hebben naast hun bandje een soloproject. Meestal wordt dat alleen opgezocht door de die-hardliefhebbers van bands en raakt het in de vergetelheid. Dat komt vaak omdat niet alle projecten even goed zijn. Team Sleep wordt vooral gezien als hét soloproject van Deftoneszanger Chino Moreno. Samen met Dj Crook, Zach Hill, Rick Verrett en Todd Wilkinson startte hij deze band. De doelstelling is om meer ambient-gerelateerde muziek te maken, een beetje vergelijkbaar met het nummer Teenager op White Pony van Deftones. Dat is niet de enige beschrijving waar dit album aan voldoet,  dat zou deze gevarieerde plaat te kort doen.

Het eerste wat opvalt aan Team Sleep is de sfeer die gemaakt wordt op dit album. Of ja, in die zin is ‘de sfeer’ iets te algemeen, want op deze plaat gaat het alle kanten op. Een nummer als 11-11 is erg dromerig en heeft wat weg van Teenager op White Pony. Het (muzikaal) hardere Blvd Nights zorgt voor een beetje pit. Het nummer zou een goede soundtrack zijn voor een dronken nacht met veel gebeurtenissen. Al dan niet op/rond een boulevard.  Single ever zou een geschikt nummer zijn voor een kennismaking met deze band. Your Skull is Red zou niet misstaan op een Deftonesalbum. Op de track Tomb of Liegia is Chino Moreno niet te bekennen en geeft Mary Timony  acte de presence. Het nummer is gebaseerd op een kort verhaal van Edgar Allan Poe. Deze plaat gaat een hoop kanten uit, en dat maakt het juist zo leuk om te luisteren.

Het debuutalbum van Team Sleep is een koptelefoonplaat. Chino Moreno en zijn bende nemen je mee naar diepe dalen en grote hoogtes. Saai wordt het echter nooit, daarvoor is de sfeer te verschillend en de (geprogrammeerde) beats houden het ook fris. Je kunt alle kanten op met deze plaat, en op een vreemde manier past alles toch precies bij elkaar. Het is al weer ‘even’ geleden (2005) sinds deze plaat werd uitgebracht, maar schijnbaar is nieuw materiaal van Team Sleep onderweg. Dat wordt tijd, want het zou zonde zijn om het alleen bij dit (groei)briljantje te laten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s