Nada Surf – The Weight is a Gift

Bron: uulyrics.com

Popular was een bescheiden hitje voor Nada Surf en de weg naar grote bekendheid leek ingeslagen door de Amerikaanse band. Zo ver kwam het echter nooit met de band, want het succesnummer kreeg nooit een goede opvolger. De platenmaatschappij Elektra zette de heren aan de kant en even leek het over voor de band. Matthew Caws, Daniel Lorca en Ira Elliott besloten toch om verder te gaan met muziek maken. In 2005 brachten zij The Weight is a Gift uit.

Veel nummers op dit album liggen erg makkelijk en goed in het gehoor, er zijn best een aantal potentiële singles op deze plaat. Dat is natuurlijk een kunst op zich. Opener Concrete Bed geeft meteen al aan wat de luisteraar kan verwachten op dit album, een mengeling van rock en rustigere nummers. Daar ligt dan ook de kracht van de band, de aangename afwisseling tussen het hardere en zachtere werk. Imaginary Friends en Always Love steken met kop en schouders boven de rest van de nummers uit. Blankest Year is een minder serieuze, maar daarom niet minder goede track. Echt een nummer wat standaard op de setlist van een live-show staat.  De rustigere nummers Your Legs Grow en Comes a Time geven een rustpunt tussen de rocknummers en dat is goed om even uit te blazen. Op deze manier blijft het album ook goed in balans.

Een klassieker zal The Weight is a Gift nooit worden, maar dat is nergens voor nodig. Nada Surf doet precies waar ze ontzettend goed in zijn. Strakke popnummers afleveren in hardere en rustigere vormen. De band heeft het misschien niet gered op een groot label als Elektra, maar dat is geen schande. Het potentieel om uit te groeien tot een band van wereldgrootte hebben ze eigenlijk niet. Laat de heren uit New York maar lekker gedijen in de indie-scene, daar zijn de mooie nummers van Nada Surf veel beter op hun plaats.  Dit album is een aanrader voor een ieder die goede (indie) popsongs kan waarderen. Niet meer en niet minder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s