Noel Gallagher’s High Flying Birds

Bron: Musicscene.ie

Voorlopig ziet het er nog niet naar uit dat de gebroeders Gallagher van Oasis hun ruzie zullen bijleggen. De Britse pers creert ook een muzikale vete tussen de twee. Liam Gallagher heeft zich nu gestort op Beady Eye en Noel gaat op de solo-toer. Omdat Noel toch wel als hét brein achter Oasis werd gezien, lagen de verwachtingen voor dit album bijzonder hoog. Dat is deels wel terecht, omdat Gallagher in de jaren duidelijk heeft bewezen dat hij goede popmuziek aflevert. Nummers als ‘Don’t look back in anger’, (What’s the story) Morning Glory en meerdere nummers zitten goed in elkaar. Zowel als compositie en tekstueel.

De eerste single voor het album was The Death of You and Me. Het nummer doet erg denken aan Oasis’s ‘The Importance of Being Idle’. Het nummer heeft dan wel een enorme upgrade gekregen door middel van een intermezzo van een fanfare. Albumopener AKA…What a Life! is een vlot nummer met een enorme drive en zet meteen een goede toon voor de rest van het album. Het nummer klinkt fris en geïnspireerd en heeft nergens wat weg van de vorige band van Gallagher.  If I had a Gun doet wel denken aan Oasis en de track Stop the Clocks is begonnen als een b-kantje van de Britten. Echt hard en heftig wordt het nooit op deze plaat, Gallagher heeft meer voor de rustige nummers gekozen. De afsluiter (Stranded on ) The Wrong Beach  is een beetje een mat slot van het album, de track oogt als een opvullertje.

Het solo-debuut van Noel Gallagher is een geslaagd geheel geworden en bewijst dat de belangrijkste factor van Oasis toch echt Noel was en niet Liam. Veel muziekmedia vergelijken Gallagher solo met de band Beady Eye. De platen zijn totaal niet vergelijkbaar, maar Noel laat zien dat hij z’n jongere broer niet per sé nodig heeft om een goed album af te leveren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s