Bohren & der Club of Gore – Sunset Mission

Bron: Cityness.wordpress.com

Soms heb je wel eens minder originele manieren om aan nieuwe muziek te komen. Het lezen van (andere) recensies en meningen is er daar één van. Chino Moreno (leadzanger van Deftones) vertelt hier over Sunset Mission van Bohren und der Club of Gore. Bohren is een band uit Duitsland en ze richten zich vooral op jazz/ambient. De heren maken gebruik van verschillende instrumenten, maar drums, saxofoon en contrabas vormen de belangrijkste elementen.

De plaat begint met Prowler en de toon is eigenlijk al gezet. Als je dit al niets vindt, dan kun je dit album met een gerust hart aan je voorbij laten gaan. Het is niet de meest makkelijke muziek en je hebt geduld nodig om ambient/jazz te kunnen waarderen. Alle tracks lijken gebaseerd op een leven in de stad die op de albumcover is weergegeven. De titels zoals Street Tattoo, Pain-Less Steel Angels en Black City Skyline ondersteunen dit vermoeden alleen maar. Alle tracks vormen een geheel en na talloze luisterbeurten kan ik nog steeds niet alle nummers uit elkaar houden. Dat zegt iets over de individualiteit, maar ook over de grote samenhang. Dit album moet als één geheel gezien worden en niet bekeken worden als een verzameling van op zichzelf staande nummers, want dat zijn ze niet.

Sunset Mission is dé ideale soundtrack voor na middernacht. Laat het donker worden, zet deze plaat op en geniet. De onderstaande filmpjes geven je misschien wat visuele ondersteuning.

Prowler 

On Demon Wings 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s