Boots Electric – Honkey Kong

Bron: Loudtrax.com

Op dit blog werd al eerder een nummer van Boots Electric besproken en het kwam er hier niet zo goed van af. Het is nu tijd om te kijken of Jesse Hughes het over een compleet album wel wat beter doet. De energieke zanger doet het bij dit album zonder de hulp van Josh Homme. Eens kijken wat Boots zonder zijn maatje in petto heeft…

Het album luistert vlug weg, en dat is niet omdat het een mooi geheel is, maar omdat de nummers niet bepaald blijven hangen. In vergelijking met het Boots Electric Theme heeft het album wel een paar (kleine) lichtpuntjes. Met Swallowed by the Night probeert Hughes te experimenteren met zijn country-kant. Dat deed hij al eerder bij Eagles of Death Metal’s Midnight Creeper. Dat is ook meteen de meest interessantste zijde van Boots Electric. De electronische nummers zoals Boots Electric Theme, Complexity en meer leveren niet de beste kant op van de zanger. Het klinkt allemaal geforceerd en net niet. Een nummer als Speed Demon grijpt wel weer iets meer terug naar Eagles of Death Metal, maar het wordt nergens echt spannend en blijft maar kabbelen. Dat is jammer, want Hughes heeft veel meer in zijn mars dan dit.

Voor een feestje of op de dansvloer blijft Boots Electric goed materiaal afleveren. Het ligt er misschien maar net aan wat je doel is. Wil je een amusant achtergrondmuziekje, dan is dit een goede plaat. Als je een schijf zoekt met nummers die ooit in je muzikale top 10 zouden kunnen belanden, zoek dan snel even verder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s