Broken Glass Heroes – Grandchildren of the Revolution

Bron: bandcamp.com

Tim Vanhamel en Pascal Deweze vormen samen Broken Glass Heroes. De naam an sich zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar de muziek doet dat wél. Als je de hitserie Benidorm Bastards een beetje gevolgd hebt natuurlijk. Tim Vanhamel is bekend van Millionaire, DEUS en Eagles of Death Metal en Pascal Deweze heeft bij Sukilove en Metal Molly gespeeld. Met het album Grandchildren of the Revolution (knipoog naar een T-Rex nummer) zoeken ze de jaren zestig weer op. Onder meer omdat de band de soundtrack voor Benidorm Bastards verzorgt. Maar vooral omdat de band geniet om nummers met een jaren 60 beleving te componeren. Dat speelplezier straalt van de plaat af.

Openingsnummer Baby don’t Worry moet kijkers van de tv-serie wel bekend in de oren klinken. Het is ook één van de betere nummers op het album, de toon om terug te gaan naar de sixties is gezet! Niet alles van deze plaat is even zoetsappig. I don’t need a Woman roept herinneringen aan The Stooges op en invloeden van The Beatles zijn op Poor Little Rich Girl duidelijk hoorbaar. Het nummer I won’t be much Longer zoekt de countrykant op van de Belgische muzikanten en doet bij vlagen even denken aan ‘It’s all over now’ van the Rolling Stones. Het beste nummer van dit album is Let’s not fall apart en levert een weemoedige herinnering naar vroegere tijden op. De videoclip onderstreept dat alleen maar.

Grandchildren of the Revolution is een moderne plaat in een oud jasje zonder dat het geheel afgezaagd klinkt. Er zijn verschillende invloeden uit de sixties te herleiden op Grandchildren of the Revolution. The Fab Four, The Beach Boys en The Doors komen ook even om de hoek kijken. De invloeden roepen herinneringen op, maar geven niet het idee dat dit album een samenraapsel van gejat materiaal van andere bands is. Vanhamel en Deweze hebben de bands uit de jaren zestig als inspiratie gebruikt maar zijn wel hun eigen weg gegaan. Dat siert ze, en het is daarom afwachten of Broken Glass Heroes een eenmalig project is, of nog een serieus vervolg krijgt. Hopelijk wel.

Hier de fantastische clip van Let´s not fall apart

Advertenties

Een Reactie op “Broken Glass Heroes – Grandchildren of the Revolution

  1. Pingback: Tame Impala – Lonerism | lekkerweerbuiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s