Tip – The Dough Rollers

De eerste keer dat ik (live) in aanraking kwam met The Dough Rollers was tijdens het concert van Queens of the Stone Age in de Oosterpoort, Groningen. Ik had al enkele youtube-filmpjes van de heren gezien, maar echt onder de indruk was ik niet. Totdat ik de heren in het voorprogramma van QOTSA zag.

Een klein voorproefje hieronder:

De heren Malcolm C. Ford (jawel, zoon ván Harrison Ford) en Jack Byrne (ook een zoon van, Gabriel Byrne) willen het liefst oude blues (denk aan Robert Johnson) tot leven laten komen. Er wordt ook een vleugje gemengd met country en folk. Dat lukt vrij aardig door de bijzondere manier waarop Ford zingt en dat met intense gezichtsuitdrukkingen ondersteunt. Er is voorlopig nog geen wereldwijd verschenen album van deze heren, enkel een album wat ze zelf uitgebracht hebben. In de ‘donkere’ krochten van het web is wel een torrent te vinden van de heren. Deze muziek verdient het om bekender te worden, al was het maar om mensen kennis met Robert Johnson en andere groten te laten maken.

Na de tour met Queens is het vrij stil rond de heren Ford en Byrne. Ze hebben een twitteraccount en een MySpace pagina. Voorlopig wordt het afwachten wat deze heren nog zullen uitbrengen. Ondertussen nog even genieten van de filmpjes die wél verschenen zijn. Er zijn genoeg filmpjes vindbaar ten tijde van de Queens-tour, waar de heren toch meer voor de rockabilly-kant kiezen. Het is wat vlotter dan de bovenstaande filmpjes, maar de heren Dough Rollers laten zien dat ze die kant van het muziekspectrum ook goed beheersen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s