The Posies – Blood/Candy

Bron: amazon.com

 

Ken Stringfellow en Jon Auer houden het al met al een jaar of 24 met elkaar uit. De line-up van de band heeft al een paar wisselingen gehad, maar sinds 2001 zijn drummer Darius Minwalla en bassist Matt Harris een stabiele factor. Blood/Candy is het zevende album van de band. The Posies komen uit grungestad Seattle en zijn nooit echt doorgebroken bij het grote publiek. Is dat erg? Wellicht, want de wereld verdient het eigenlijk wel om op grote schaal met twee goede zangers én songwriters kennis te maken. Anderzijds zijn de heren altijd wel bezig geweest met (goede) muziek maken en hebben daar nooit het grote publiek bij nodig gehad.

Het album ‘Frosting on the Beater’ was de grote kleine doorbraak van de band. Vooral bij muziekliefhebbers en critici die verder kijken dan de mainstream.  Ondertussen zijn we een aantal jaren verder en hebben de heren ook solo-werk uitgebracht. Toch werd in 2010 besloten (en tijd gevonden!) om een opvolger van het in 2005 uitgebrachte ‘Every Kind of Light’ te maken.

Blood/Candy is als album niet echt vergelijkbaar met eerder werk uit de catalogus van de band. Er zijn andere muzikanten aanwezig dan bij bevoorbeeld  ‘Amazing Disgrace’ uit 1996 maar de heren zijn ook ouder geworden. Dat werpt zijn vruchten af. Deze plaat is een gebalanceerde mix tussen steviger rockwerk en waanzinnig mooie nummers.  Jon Auer’s The Glitter Prize had niet misstaan op ‘Frosting on the Beater’ en Take Care of Yourself  laat de hardere kant van Stringfellow zien. De band klinkt ingetogener op Holiday Hours en het mooie Enewatak. Het nummer Cleopatra Street zit vernuftig in elkaar met verschillende tempo wisselingen en Licenses to Hide laat de prachtige stemmen van de heren in samenwerking met Lisa Lobsinger schijnen.

Dit is de tweede plaat met Matt Harris en Darius Minwalla en dat is ook merkbaar. Waar ‘Every Kind of Light’ nog klinkt als een band die zoekende is, hebben The Posies met Blood/Candy een duidelijke richting gevonden. Het prijst de band dat zij niet de bekende paden bewandeld hebben, maar met het album voor een nieuw, fris geluid hebben gekozen.

Advertenties

Een Reactie op “The Posies – Blood/Candy

  1. Pingback: The Posies – Frosting on the Beater | lekkerweerbuiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s