Boots Electric – Boots Electric Theme

Het nieuwe solo-album van Jesse ‘Boots Electric’ Hughes verschijnt deze maand.  De titel is ‘Honkey Kong’. Jesse Hughes is vooral bekend als de zanger van Eagles of Death Metal, een project met Queens of the Stone Age zanger Josh Homme. De band werd eerst voornamelijk als grap gezien door muziekliefhebbers, maar vanaf het album ‘Death by Sexy’ staat er toch steeds een fantastische live-band op het podium. Muzikanten die bekend zijn in de Amerikaanse Palm Desert Scene zoals Brian O’Connor en Gene Trautmann (oud-drummer van QOTSA) hebben met de Eagles of Death Metal gespeeld. In september verschijnt het eerste solo-album van Hughes. Hij heeft alvast een voorproefje online gezet.

‘Boots Electric Theme’ is de eerste kennismaking met de nieuwe stijl die Jesse op ons loslaat. Het is een vertrek van het geluid dat hij samen met Josh Homme heeft bij Eagles of Death Metal.  Minder rock en meer elektro. De dansbaarheid blijft wel weer het ijkpunt bij Boots Electric. Het ‘Theme’ benaderd meer de electronische kant van de besnorde Amerikaan.   De gastvocalen worden geleverd door Brody Dalle, ook wel bekend van The Distillers en tevens echtgenote van Josh Homme.  Het nummer klinkt voornamelijk als een geil, klagerig duet tussen Hughes en Dalle ondersteunt door synths, gitaar en drums.

Als dit een voorproefje van ‘Honkey Kong’ is, belooft het niet veel goeds. Bij Eagles of Death Metal kan Hughes nog terugvallen op z’n maatje Homme, maar dit is muzikaal gezien erg dun en het nummer als geheel blijft niet hangen. Jesse Hughes is uitstekend als zanger en middelpunt van zijn band, maar hier heeft de muziek de macht. Boots Electricee staat niet boven het nummer en voegt ook niets bijzonders toe. Dit klinkt meer als een experiment wat beter een b-kant had kunnen blijven. Boots Electric Theme  is wél een uitstekend nummer voor op de dansvloer in een zwoele, donkere nachtclub in downtown Los Angeles.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s